Samen aan de slag over innovatie

Op 29 maart vond de derde werkbijeenkomst plaats in D’n Tref samen met een groep cliënten, de Klankbordgroep en de projectgroep in de voorbereidingen van de nieuwbouw van Zonhove. Tijdens een workshop in zes groepen van cliënten, medewerkers, ouders, verwanten en cliëntvertegenwoordigers is samen besproken welke innovaties in het dagelijks leven van de cliënten en het werk van de medewerkers goed bruikbaar zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan slimme technieken, waarmee cliënten meer vrijheid en privacy kunnen ervaren. Met zo’n 50 deelnemers hebben we samen veel informatie gekregen waarmee de projectgroep aan de slag kan in het ontwerp.

Onthulling spaarpot

Antonie en Leroy, twee bewoners van Zonhove, zijn super enthousiast over de nieuwbouw. Op de houtafdeling van het Dag Activiteiten Centrum (DAC) maakten ze samen een spaarpot om ervoor te zorgen dat iedereen een steentje bij kan dragen. Tijdens de Bouwdag is het spaarhuis onder groot applaus onthuld door de makers. Yvonne den Exter, zorgdirecteur van Zonhove, deed er meteen een grote enveloppe in! De trotse makers mochten als beloning de hele houtafdeling trakteren op een lekker chocoladebol. De speciale spaarpot staat in het inspiratiehuis in D’n Tref. De donaties gaan we besteden aan zaken die voor bewoners en andere gebruikers het nieuwe Zonhove nóg mooier maken.

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen rond de nieuwbouw Zonhove? We houden u graag op de hoogte!

In 3D-vogelvlucht over het terrein

Als afsluiter van het programma lieten de architecten in een 3D-presentatie zien waar de gebouwen op het terrein komen en hoe dit er ongeveer uit gaat zien.