Op 10 januari 2019 heeft het projectteam samen met de Klankbordgroep een werkbijeenkomst gehouden in D’n Tref op Zonhove. Het is de eerste van vier zogenoemde ‘Bouwdagen’. Medewerkers, ouders, verwanten en cliëntvertegenwoordigers denken dan mee met de architecten en adviseurs. Zo’n 50 direct betrokkenen werken gezamenlijk aan de concrete invulling van de nieuwbouwplannen. Doel is een Programma van Eisen op te stellen. Alle input wordt verwerkt in een eerste, voorlopig ontwerp.

De dag begon met een uitleg van de stand van zaken. De architecten en adviseurs deelden hun ideeën voor de gebouwen en het groen eromheen. Uitgangspunt is het in voorjaar 2018 opgestelde Masterplan en het beeldkwaliteitsplan. Waar liggen kansen en verbeterpunten? Wat is slim en wenselijk? De beleving van cliënten staat daarbij voorop. Met een berg informatie en discussiepunten zijn zes themagroepjes aan de slag gegaan.

Elke groep buigt zich over specifieke ruimten: voor wonen, dagbesteding, behandeling, vrije tijd en kantoren. Het gaat onder andere over comfort, duurzaamheid, toekomstbestendigheid en zelfstandigheid van de cliënten. Alle eisen en wensen worden stap voor stap verder uitgewerkt. Dit gebeurt samen met de projectpartners van SWZ: Van Aarle De Laat (projectmanagement), Pauwert Architectuur en Installatieadviesbureau Klictet. De dag is afgesloten met de officiële ondertekening van de contracten met Pauwert en Klictet.

Complimenten voor wat er inmiddels achter de schermen is gebeurd m.b.t. nieuwbouw Zonhove. Ik vond het gisteren zeer interessant en bijzonder wat er allemaal op stapel staat. Met open mond de presentaties aanschouwd. Tevens onder de indruk van het enthousiasme van alle mensen die hier aan mee mogen werken en presenteerden. En als je bij deze besprekingen aanwezig bent besef je pas wat er allemaal bij komt kijken, hoeveel kennis en know how je moet hebben alvorens de juiste keuze te maken om te kunnen starten. Wij worden zeer enthousiast, wetende hoe het er in de toekomst uit moet komen zien. Een droom van iedere ouder om daar je kind te laten wonen.