Tijdens het Powercafé in D’n Tref op 22 november 2018 hebben zo’n 30 cliënten kennisgemaakt met architecten Rob van Vugt en Joost van den Brand van Pauwert Architectuur en adviseur techniek Stefan Janssen van Klictet Advies. Cliënten hebben naar hartenlust hun wensen geuit. Met veel humor en begrip zijn alle vragen beantwoord. Veel genoemd werden grotere kamers, elektrische deuren, goede wifi overal in de woningen, koeling voor in de zomer, een eigen badkamer en een slot op de deur. Maar ook een eigen gekozen kleur op de muur in de slaapkamer, een aangepaste keuken en (geluids)isolatie bijvoorbeeld kwamen aan bod. De architecten waren blij met alle goede ideeën.

Ook Erik van Aarle, directeur van uitvoerend bureau Van Aarle De Laat, was te spreken over de duidelijke wensen. Hij overhandigde de cliënten een cheque t.w.v. € 500 om te besteden aan een gezamenlijke activiteit. Zijn suggestie: een feestje!

Afgelopen donderdag mocht ik, samen met het hele ontwerpteam, een dag kennis maken met de gebouwen, de medewerkers en de bewoners van locatie Zonhove in Son. Een deel van de dag ook in een rolstoel gezeten om de (on)mogelijkheden te ervaren. De afsluiting in het Powercafé was geweldig. De input van de bewoners is zeer waardevolle informatie om te starten met dit project. Dank voor de gastvrijheid SWZ!