Zonhove moet een wijk worden die opgaat in de natuur. Een wijk die de sociale cohesie met omwonenden aangaat. Deze mooie, beeldbepalende klus heeft SWZ aan landschapsarchitecten Karres+Brands gegund. Op 14 februari 2019 was de officiële ondertekening van het contract. Sylvia Karres en SWZ-bestuurder Jody Cath tekenden voor een buitengewone, duurzame samenwerking. Dit gebeurde na afloop van de tweede ‘Bouwdag’, onder applaus van aanwezige cliënten en andere deelnemers. Decor was het Inspiratiehuis, het informatiepunt over de nieuwbouw in D’n Tref.

Karres+Brands maakte al eerder – samen met bureau Aarde – het Masterplan en het Beeldkwaliteitsplan voor de nieuwbouw. Eind 2018 is het internationaal opererend bureau al gestart met de verdere uitwerking. Sylvia Karres fungeert als supervisor voor het Beeldkwaliteitsplan. Haar collega David Kloet geeft invulling aan het landschapsontwerp. Ze werken nauw samen met Pauwert Architectuur, Installatieadviesbureau Klictet en projectbureau Van Aarle De Laat.

De bureaus werken met SWZ in een projectteam aan de uitwerking van de nieuwbouwplannen. Dit gebeurt samen met alle betrokkenen, onder meer in zogenoemde ‘Bouwdagen‘. In 2020 zullen de eerste bouwwerkzaamheden starten. Planning is dat de nieuwbouw in 2026 klaar zal zijn.