Wie werken er nu aan het ontwerp voor het nieuwe Zonhove? SWZ heeft gekozen voor Pauwert Architectuur en Installatieadviesbureau Klictet. Eind november 2018 hadden de bureaus al een kennismaking inclusief rondleiding door de hele woonwijk. Op 10 januari 2019 is de opdracht officieel bezegeld met ondertekening van de contracten. Dit gebeurde na afloop van de eerste ‘Bouwdag’ in D’n Tref. Henk Schoones (directeur Pauwert), Stefan Janssen (directeur van Klictet) en SWZ-bestuurder Jody Cath tekenden voor een buitengewone, duurzame samenwerking.

Klik op de pijltjes om alle foto’s te zien

Decor van het officiële moment was het Inspiratiehuis, het informatiepunt in D’n Tref. Hier zijn alle geïnteresseerden welkom voor informatie over de nieuwbouw. De volledige vernieuwing van Zonhove is een omvangrijk project. Er wordt aan samengewerkt in een projectteam, diverse werkgroepen en een klankbordgroep. Bureau Karres+Brands is supervisor op het plan en adviseert over de landschappelijke uitwerking en de bovengrondse infrastructuur. Bureau Van Aarle De Laat verzorgt het projectmanagement.

De uitwerking van de plannen gebeurt samen met alle betrokkenen. Naast werkbijeenkomsten (zogenoemde ‘Bouwdagen‘) worden in de loop van 2019 ook informatiebijeenkomsten georganiseerd. In 2020 zullen de eerste bouwwerkzaamheden starten. De planning is dat het in 2026 klaar zal zijn.