Van 2018 tot en met 2026 werken we aan de complete vernieuwing van het mooie, maar flink verouderde Zonhove. De ambitie van SWZ is groot: we willen een unieke wijk realiseren, waar iedereen wel zou willen wonen! Buitengewoon Zonhove. Locatie Zonhove wordt volledig herontwikkeld. Dit betekent dat heel het terrein opnieuw wordt ingericht. Ondertussen blijven de cliënten er wonen en medewerkers werken en vinden er tussentijdse ‘verhuizingen’ plaats.

In komende fase vindt de sloop van oude gebouwen plaats, om ruimte te maken voor de nieuwe gebouwen en uiteindelijke beplanting. Zo zijn inmiddels de dagbestedingslocaties Jade, Boerderij, Wasserij, Recreatie, Beweging en vergaderruimtes verhuisd naar de tijdelijke huisvesting. Ook is ontmoetingsruimte d’n Tref gesloten. Uiteraard wordt in de nieuwbouw ook weer een ontmoetingsruimte als d’n Tref gecreëerd. De cliënten zijn inmiddels helemaal gesetteld. Zo neemt Job ons mee in het filmpje naar een lege d’n Tref en laat hij zien hoe de verhuizing is verlopen.

Bekijk hier de vlog van Job, Ingrid en Esther over het inhuizen van verschillende afdelingen in de tijdelijke huisvesting op Zonhove.

Veel kijk plezier!