Samen bouwen aan een Buitengewoon Zonhove

En dat begint steeds zichtbaarder te worden. Er zijn continue werkzaamheden op het terrein van Zonhove. De afgelopen week is de start gemaakt met het aanleggen van de bouwweg. Vlak voor het bestuursgebouw. Daarom is de entree daar ook afgezet, zodat de werkzaamheden veilig kunnen plaatsvinden.

Werkzaamheden maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober
Dinsdag 19 oktober is een spannende dag. Dan wordt de brug geplaatst over de beek, als onderdeel van de bouwweg. Dat is tegenover het bestuursgebouw. Hiervoor komt een vrachtwagen combinatie met een bouwkraan. Ook het grondwerk voor de bouwweg gaat verder. We werken steeds verder naar de Komeet toe. Drie parkeerplaatsen bij het facilitair gebouw en drie parkeerplaatsen bij de Komeet worden afgezet voor de werkzaamheden. Ook wordt gestart met het aanbrengen van de infiltratievoorzieningen bij de tijdelijke huisvesting. Er zullen weer een graafmachine, tractor, en diverse vrachten materiaal aangevoerd- en afgevoerd worden.

Werkzaamheden vanaf maandag 25 oktober
In week 43 wordt een grondkabel gelegd op Zonhove. Ze starten vanaf de beek richting Brink 17. Op dinsdag 26 oktober wordt er op verschillende plekken op Zonhove het asfalt doorgezaagd om de kabel te plaatsen. Dat maakt best wat geluid. Daar waar gezaagd wordt, worden de paden en/of wegen tijdelijk afgezet. Ook start deze week het grondwerk van het deel van de bouwweg vanaf de Komeet.

Begin november wordt een gat in de fundering van het paviljoen geboord en wordt de kabel in de kruipruimte doorgetrokken tot in de nachtdienstruimte. Hierover volgt later weer een nieuwsbericht.