Verwijderen bomen en struiken vanaf 9 maart

Samen bouwen aan een Buitengewoon Zonhove. Om dat te realiseren maken we eerst ruimte op het terrein. Dat betekent naast het in fases slopen van gebouwen, ook het verwijderen van bomen en struiken. Zo ontstaat er ruimte voor de nieuwe gebouwen en voor het herplanten van bomen, struiken en ander groen.

SWZ werkt hierbij nauw samen met een landschapsarchitect. Ons uitgangspunt was en is zoveel mogelijk bomen behouden en zoveel mogelijk groen terug planten. In de planontwikkeling is dit de opdracht geweest voor de specialisten. Om de beslissingen goed onderbouwd te nemen zijn alle bomen beoordeeld op vitaliteit en de impact van de bouw voor het behoud. Op basis hiervan is het bouwplan ontwikkeld. Met andere woorden de bouwplannen zijn zoveel mogelijk om de bomen heen ontwikkeld.

Vanaf 9 maart worden de bomen en struiken verwijderd. Dit wordt gedaan door een mobiele kraan met een zaag kop. De takken worden ter plaatse gehakseld, dit maakt geluid. Per dag wordt het werkgebied rond de bomen volledig afgezet, zodat de werkzaamheden veilig plaatsvinden. Aan het eind van de eerste fase starten wij al met de aanplant van bomen waardoor het groene karakter van Zonhove weer “buitengewoon” wordt. In totaal worden er tijdens de herontwikkeling meer dan het aantal gekapte bomen terug geplant.

Dit bericht is ook gedeeld per mail met de Klankbordgroep omwonenden en per post verstuurd naar alle omwonenden van Zonhove.

Heeft u vragen? Stel ze gerust via nieuwbouwzonhove@swzzorg.nl

Impressie van hoe buitengewoon Zonhove gaat worden